MonPlaneta
Estrena del Bus Parc per arribar als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac
El Bus Parc a Sant Celoni
El Bus Parc a Sant Celoni | Diputació de Barcelona

!--akiadsense-->

Aquest cap de setmana s’ha estrenat el nou servei de transport públic fins als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, que permet arribar fins al cor d’aquestes espais naturals sense haver d’utilitzar el vehicle privat i amb tarifes integrades. Aquesta iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona com a gestora d’aquests espais a través de la Xarxa de Parcs Naturals juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, es mantindrà tots els caps de setmana i festius al llarg de l’any. Les noves línies que s’han posat en servei, dues per al Parc Natural del Montseny, i una al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, enllacen amb les estacions de Renfe i de Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Celoni i Terrassa, fet que possibilita arribar en transport públic des de qualsevol punt de l’àrea metropolitana i amb la utilització de bitllets integrats d’ATM i bitllets combinat tren+bus.

Al llarg del cap des setmana, que s’ha ajuntat amb el divendres festiu, l’afluència de visitants al conjunt d’espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ha estat notable, amb punts de saturació de la seva capacitat en les zones d’aparcament tant al Montseny com a Sant Llorenç. Per aquest motiu, l’ús de transport públic per arribar fins a aquests parts s’ha formulat com un tema prioritari per part dels gestors dels parcs de cara de facilitar el seu accés a totes les persones, al temps que es convida als usuaris a deixar el vehicle privat en les zones d’aparcament habilitades tant a Terrassa com a Sant Celoni, i fer servir els autobusos per arribar fins als parcs. La Diputació de Barcelona, com a administració gestora d’aquests dos parcs naturals, està treballant de cara a poder ampliar aquests servei de transport públic tant a altres indrets d’aquests parcs que també tenen una important afluència de visitants, com també per implementar-los en altres espais de la Xarxa de Parcs Naturals.

Des d’aquesta setmana, al Parc Natural del Montseny, s’ofereixen dues línies de bus des de l’estació de Rodalies de Sant Celoni, una fins a Santa Fe i l’altra fins a Fontmartina, amb una freqüència de nou expedicions diàries d’anada i tornada als dos destins. El servei està gestionat per l’empresa Sagalés, concessionària de la línia. La línia de Parc Natural de Sant Llorenç té una freqüència de set serveis diaris en cada sentit fins al Coll d’Estenalles, tres dels quals arribaran fins a Talamanca i Mura, i està gestionat per l’empresa Transports Generals d’Olesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa