MonPlaneta
Els Estats Units volen colonitzar la Lluna de la mà de la Xina

La NASA va anunciar aquest divendres la seva intenció de tornar a explorar la Lluna. Aquesta vegada, però, i segons explica la mateixa agència en un comunicat, ho vol fer en col·laboració amb diverses empreses privades i amb l’Administració Espacial Nacional Xinesa (CNSA per les seves sigles en anglès), en un moviment sorprenent si es té en compte la llarga rivalitat mantinguda entre totes dues agències en aquest segon acte de la cursa espacial, en què en alguns aspectes els nord-americans estan sent superats pel gegant asiàtic.

Segons la NASA, la Lluna, “una part fonamental del passat i el futur de la Terra”, té una importància cabdal per la possibilitat que contingui “recursos valuosos per a l’activitat espacial i tresors científics que ens podrien dir més coses sobre el nostre planeta”. Les diferències amb la primera part de l’exploració lunar, però, que va culminar amb l’arribada de a la seva superfície d’astronautes de la NASA, seran “fonamentals”.

Gràcies a una “combinació innovadora” de missions que tindran “companys comercials i internacionals”, l’agència espera començar a emprendre missions robòtiques a la superfície lunar l’any 2020, concentrant-se en “el coneixement científic dels recursos lunars” i preparant la superfície per a una “presència humana sostinguda”, cosa que inclouria l’ús d’oxigen i hidrogen del satèl·lit per a futurs vehicles d’exploració. La Lluna, a més, també serviria com a “terreny d’entrenament i de demostració de tecnologies crucial” per a futures missions tripulades “a Mart i altres destinacions”.

Durant els propers mesos la primera nau israeliana arribarà a la Lluna gràcies a la col·laboració, precisament, de la NASA. Durant el darrer més, a més, l’agència ha mantingut converses amb la CNSA per treballar plegats i compartir informació amb la comunitat investigadora internacional durant la 56a sessió del Subcomitè Científic i Tecnològic del Comitè de Nacions Unides per als Usos Pacífics de l’Espai Exterior, que tindrà lloc a Viena (Àustria) entre els dies 11 i 22 del proper mes de febrer.

Al mateix comunicat la NASA també ha anunciat que, a partir del mes de novembre, nou companyies nord-americanes tindran la possibilitat d’aspirar a fer serveis d’entrega de material a la superfície lunar, desenvolupant i construïnt robots que duran càrregues de la NASA i d’altres clients fins allà.

La col·laboració amb empreses i països és considerada “crucial” per a l’agència espacial nord-americana, que creu que servirà per a “permetre l’expansió humana al Sistema Solar” i “tornar a la Terra nou coneixement i oportunitats”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: David a gener 19, 2019 | 09:06
    David gener 19, 2019 | 09:06
    El temps fa que la ciència-ficció deixi de ser ficció. Sembla que les grans corporacions empresarials tenen el present i el futur del planeta a les seves mans.
  2. Icona del comentari de: John Smith a gener 19, 2019 | 10:48
    John Smith gener 19, 2019 | 10:48
    Molt bona idea. Podrien enviar uns quants troglodites, de caspanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa