MonPlaneta
Estableixen els requisits mínims per a les mascaretes reutilitzables d’adults i nens
Repartiment de mascaretes a dues estacions de Terrassa | Redacció

L’Associació Espanyola de Normalització UNE ha publicat una nova especificació que estableix els requisits mínims que han de complir les mascaretes higièniques reutilitzables per a adults i nens. En concret, l’Especificació UNE 0065 ‘Mascaretes higièniques reutilitzables per a adults i nens. Requisits de materials, disseny, confecció, marcat i ús’ informa sobre les pautes a seguir per facilitar la seva fabricació en el volum que sigui necessari. Així, proporciona indicacions de col·locació, ús, retirada, emmagatzematge i rentat. La reutilització està subjecta a unes condicions de rentat, assecat i manteniment que es descriuen també en l’especificació.

El Ministeri de Consum ha informat que les mascaretes higièniques estan destinades a adults sense símptomes que no siguin susceptibles de fer servir de quirúrgiques ni filtrants de protecció contra partícules, segons les mesures establertes per Sanitat. Per exemple, persones que han de sortir al carrer per motius laborals i per disminuir el risc davant la impossibilitat de mantenir el distanciament social. Consum ha explicat també que amb aquesta especificació es completa el ventall de mascaretes higièniques: no reutilitzables i reutilitzables per a adults i nens ja que també hi ha una especificació concreta per a adults, una per a nens i aquesta per ambdós col·lectius.

UNE ha posat el document a disposició gratuïta al seu portal de tota la societat i pot descarregar-se, de la mateixa manera que l’especificació sobre mascaretes no reutilitzables. A més, el Ministeri de Consum ha publicat el llistat de fabricant espanyols que proporcionen els teixits recomanats per a la seva fabricació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa