MonPlaneta
Espanya, davant del Tribunal de la UE per mala gestió dels residus

La Comissió Europea va decidir aquest dijous portar Espanya davant el Tribunal de Justícia de la UE per no haver establert ni revisat, si esqueia, els plans de gestió de residus d’acord amb la Directiva Marc Europea Sobre Residus a quatre comunitats autònomes (Aragó, Illes Balears, Illes Canàries i Madrid) i a la ciutat de Ceuta.

Els plans de gestió de residus són un instrument clau per reduir els impactes adversos de la generació i gestió de residus per a la salut humana i el medi ambient i evolucionar cap a l’economia circular. Espanya tenia fins el 12 de desembre del 2010 els seus plans de gestió de residus que abastessin tot el seu territori i avaluar-los i revisar-los com a mínim cada 6 anys.

D’altra banda, Espanya hauria d’haver informat la Comissió dels seus plans de gestió de residus un cop aprovats i de qualsevol revisió important. Mitjançant una carta d’advertiment enviada el mes de novembre del 2016 i d’un dictamen motivat enviat el mes de juliol del 2017, la Comissió ha demanat reiteradament a Espanya que compleixi amb les seves obligacions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: cebrià a juny 08, 2018 | 14:48
    cebrià juny 08, 2018 | 14:48
    Si el plàstic fos l'única merda que hi ha a Espanyta.......
  2. Icona del comentari de: Caram a juny 08, 2018 | 18:12
    Caram juny 08, 2018 | 18:12
    Dels residus us queixeu, però de la represió a la demòcracia calleu com putes, mentres us vagin omplint les butxaques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa