MonPlaneta
Els espais naturals gestionats per la Generalitat van rebre 4,2 milions de visitants el 2018
x
Passejada pel Parc Natural del Montseny | ORIOL CLAVERA

!--akiadsense-->

Els espais naturals gestionats per la Generalitat van registrar un total 4.243.961 visitants durant l’any 2018. Comparant les xifres amb l’any anterior, aquests espais naturals protegits han aconseguit atraure 40.193 persones més sense incloure les xifres del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Fresser, que no disposa de registres el 2017. L’espai que ha registrat un increment més notable és el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, que ha passat dels 220.100 visitants el 2017 a 444.328 el 2018, més del doble. L’increment és, en gran part, degut a la millora en el mètode de recompte. Així, per primer cop s’han tingut en compte dades recollides de tot l’any en comptadors ubicats en més itineraris, a banda dels d’accés.

Com que els espais naturals protegits no tenen porta d’entrada, calcular el nombre de visitants no és una tasca senzilla. Històricament, aquestes xifres s’han calculat mitjançant fórmules estimatòries a partir de les dades obtingudes per diferents mètodes, principalment amb el recompte de visitants realitzat en els punts d’informació. Precisament, darrerament als espais naturals protegits de la Generalitat s’estan implementant millores en els sistemes de recompte de visitants, per tal de disposar de més dades que permetin un seguiment precís i acurat. Això fa que en alguns parcs es registrin xifres que poden semblar desajustades respecte dels valors d’anys anteriors. En aquests moments, la Generalitat treballa per implementar un sistema comú a tots els parcs, amb una nova metodologia que permeti oferir dades quantitatives més acurades, sobretot en els punts d’informació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a març 20, 2019 | 21:10
    Pere març 20, 2019 | 21:10
    Quina barbaritat. La sobreqüentació dels espais naturals és una de les seves principals causes de degradació. Cal recordar que l'objectiu dels espais naturals protegits és preservar els seus valors naturals, no ser un negoci.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa