MonPlaneta
Es busquen 200 voluntaris per aquest estiu al Pirineu
  • CA

El Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt i el Parc Natural de l’Alt Pirineuestan fent una crida a persones que vulguin participar aquest estiu en una estada de voluntariat i prendre part activa en la gestió dels boscos i paisatges de muntanya. Els participants realitzaran tasques de gestió forestal sostenible i silvicultura, manteniment de pastures i recuperació de camins ramaders i construccions amb fusta, aplicant tècniques de bioenginyeria per evitar l’erosió en barrancs.

Aquest projecte acosta les persones al bosc mitjançant estades per a adults d’una setmana de durada. La iniciativa, oberta a tothom, celebra els 10 anys aquest 2017 i té previst organitzar 12 setmanes de voluntariat, entre el 3 de juliol i el 24 de setembre, per les que passaran 216 voluntaris i voluntàries.

Actuacions diverses

Enguany una part de les estades es realitzaran a la muntanya comunal de Ginestarre, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, on està previst que els voluntaris recuperin alguns antics espais oberts de pastura envaïts actualment per matollars i bosc. També participaran en la recuperació de camins i infraestructures ramaderes de la xarxa de parcs pirinencs, en el marc del projecte Interreg POCTEFA “GREEN”. Finalment, col·laboraran en les accions de suport al pastor que custodia l’agrupament de ramats d’ovelles de la zona de Boldís, contractat a través del projecte LIFE Piroslife, i intervindran en actuacions pràctiques de divulgació de la bioenginyeria per a la restauració de barrancs, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

A través de les estades, el Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt treballa durant tot l’any per a la millora dels boscos de muntanya dels Pirineus, i per conscienciar del valor de la vida rural i la vida als pobles, fruit de més de 8.000 anys de relació entre les persones i la natura.

30 anys acostant les persones als boscos

Catalunya és un país de boscos, amb un 60% de la superfície forestal, amb una gran riquesa i diversitat d’ecosistemes. Al Parc Natural de l’Alt Pirineu s’hi troben alguns dels més valuosos per la seva raresa, biodiversitat i per ser l’espai vital d’espècies tan emblemàtiques com l’ós bru o el gall fer. Els boscos del Pirineu són també la gran massa arbrada més extensa del país i tenen una destacada funció pública: protegir les capçaleres dels grans rius i assegurar la principal reserva d’aigua dolça del país.

El Projecte Boscos de Muntanya és una entitat catalana sense ànim de lucre que forma part de la xarxa Bergwaldprojekt, que porta 30 anys acostant les persones als boscos mitjançant el voluntariat a Suïssa, Alemanya, Àustria i Ucraïna. Les tasques les realitza seguint els criteris dels propietaris municipals i dels gestors forestals, com els enginyers forestals comarcals de la Generalitat i els tècnics dels Parcs Naturals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: María a maig 31, 2017 | 19:05
    María maig 31, 2017 | 19:05
    Buenas tardes. Estoy interesada en participar, de forma voluntaria, en el proyecto Boscos de Montanya que se plantea en esta página, así que os agradecería me dijerais de qué manera puedo ponerme en contacto con ellos para ampliar la información sobre el tema. Gracias.
  2. Icona del comentari de: Ramon a juny 10, 2017 | 06:10
    Ramon juny 10, 2017 | 06:10
    Mira la web https://www.projecteboscos.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa