MonPlaneta
Enel X entra a Hubject, una xarxa global de més de 200.000 punts de càrrega per a vehicles elèctrics
  • CA
Punt de recarrega d’Endesa | ENDESA

Enel X, la secció de negoci internacional d’Enel que treballa en el desenvolupament de productes innovadors i solucions digitals en l’àmbit de l’energia, s’ha convertit en l’accionista del 12,5% d’Hubject, una empresa conjunta de mobilitat elèctrica que aglutina els pricipals actors en els sectors tecnològic, automoció i serveis públics i que ha desenvolupat una plataforma que permet als conductors de vehicles elèctrics carregar-los en una xarxa de més de 200.000 punts públics a tot el món sense haver de signar nous contractes més enllà del que tinguin amb el seu proveïdor de mobilitat elèctrica si fa servir els serveis eRoaming d’Hubject.

Entrant a formar part de l’empresa, Enel X amplia la seva operabilitat a nivell europeu, superant els 8.000 punts que té actualment i possibilitant l’accés a la xarxa de l’empresa conjunta. A més, també ajudarà a ampliar la xarxa de càrrega d’Hubject i millorar les seves tecnologies, amb la mirada posada a fer créixer la penetració de la mobilitat elèctrica. El director global d’Enel X, Francesco Venturini, ha afirmat que l’entrada a Hubject “porta la mobilitat a un nou nivell” ja ens apropa a un món on els conductors podran “carregar les seves bateries sense haver de preocupar-se de qui és el seu proveïdor o de ser a l’estranger”. En aquest sentit, ha afirmat que “la condició prèvia necessària per a l’expansió de la mobilitat elèctrica és facilitar les coses a qui es vulgui unir a aquesta revolució, i estem plenament compromesos amb el repte”.

Els cotxes elèctrics són el futur de l’automoció | Cedida

Si Hubject, fundada el 2012 i fins ara propietat de BMW, Bosch, Daimler, EnBW, Innogy, Siemens i Volkswagen, té més de 600 socis comercials i 200.000 punts de recàrrega a més de quaranta països, el nou soci, Enel X, ha estat desplegant la seva xarxa a Itàlia, Romania i l’estat espanyol amb uns 8.000 punts de recàrrega públics, a més dels privats. Com que la interoperabilitat és un element estructural si es volen trobar solucions de càrrega globals -a la feina, a casa, en trànsit-, tant els acords que ha signat Enel X per expandir els seus serveis per tota Europa com la seva entrada a Hubject suposen un pas endavant molt important en un futur on la mobilitat elèctrica resulti tant o més còmoda del que ho és, ara mateix, moure’s amb un vehicle de combustió interna, afegint-hi, és clar, la reducció de les emissions de gasos contaminants i d’efecte hivernacle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa