Els endolcidors baixos en calories podrien predisposar a la diabetis

Un estudi relaciona aquests productes alimentaris amb la síndrome metabòlica, que també provoca problemes cardiovasculars i que afecta especialment individus amb obesitat

Refrescos ensucrats

Refrescos ensucrats | Pixabay

El consum d’endolcidors baixos en calories, com els que duen els refrescos light, pot ser un factor causant de síndrome metabòlica i predisposar a la prediabetis i la diabetis, especialment si és consumit per individus amb problemes de sobrepès o obesitat. Així ho indiquen els resultats d’un estudi fet en cèl·lules mare i mostres de greix humanes i que va ser presentat aquest passat diumenge a Chicago (Estats Units), en el marc de la 100a trobada anual de la Societat Endocrina nord-americana. S’anomena síndrome metabòlica a un grup de factors,com ara la pressió sanguínia alta, l’excés de sucre i colesterol en sang i l’acumulació de greix a la zona abdominal, que duplica el risc de problemes cardiovasculars -podent provocar infarts i ictus- i també augmenta el risc de diabetis entre tres i cinc vegades.

Comentaris

    Tonet 19 de Març de 2018 20:54
    Algú amb coneixement científic suficient ha avalat aquest estudi? Curiosament cada vegada que alguna alternativa al sucre té èxit comencen a aparèixer sospites d'aquest estil, per fer por. El consum dels edulcorants autoritzats és segur (a la mínima sospita fonamentada els prohibirien). Demaneu el parer a autoritats científiques i no contribuiu a fer por. La por és enemiga de la llibertat.

Nou comentari