MonPlaneta
Una empresa sud-africana elabora ginebra amb excrements d’elefant
Indlovu Gin, la ginebra amb excrements d'elefant com a ingredient estrella
Indlovu Gin, la ginebra amb excrements d’elefant com a ingredient estrella | IBHU

!--akiadsense-->

L’empresa sud-africana IBHU comercialitza, des del passat mes de novembre, Indlovu Gin, una ginebra destil·lada amb un ingredient molt especial: excrements d’elefant. Gràcies a la dieta d’aquests animals, que conté una gran quantitat d’arrels i plantes diferents, els seus productors afirmen que té un sabor molt especial. El 15% dels seus beneficis, a més, es dirigeixen directament a l’Africa Foundation, una associació que treballa, precisament, per protegir aquests animals, amenaçats per la caça furtiva, la destrucció dels seus hàbitats a causa de l’activitat humana i, és clar, el canvi climàtic.

Aquesta beguda alcohòlica tan particular és el resultat dels esforços d’un matrimoni entre un biòleg sud-africà i una biòloga anglesa que, després d’anys treballant al Regne Unit, van traslladar-se al país del primer i treballar per a la conservació de la natura fundant una empresa que tingués aquesta idea al centre. Durant una excursió, van descobrir que els elefants tenen una dieta molt concreta pel que fa a plantes, arrels i fruites i que, a més, només absorbeixen la meitat del que mengen, fent que la resta surti del seu cos dins dels extrements. Així és com se’ls va acudir que, potser, aquests productes “recol·lectats” pels elefants podrien servir per elaborar ginebra.

Gràcies a una reserva d’animals, van aconseguir excrements per fer l’experiment. Després d’assecar-la i sotmetre-la a un procés de sanejament, es barreja amb la ginebra perquè infusioni. Cada botella duu les coordenades de l’indret d’on provenen els excrements emprats en la seva producció, traçant l’origen exacte del seu ingredient estrella. Pel que fa al seu sabor, té tocs de terra i gespa, tot i que depenent de la zona d’on provinguin els excrements i de l’alimentació dels elefants pot canviar lleugerament. A dia d’avui l’empresa ha fabricat uns 6.000 litres de ginebra que s’exporten no només a altres països africans sinó també a Europa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa