MonPlaneta
Empresa i Coneixement posa en marxa el programa de cupons a la gestió energètica
Indústria | Via Empresa

!--akiadsense-->

L’Institut Català d’Energia del Departament d’Empresa i Coneixement, ha creat el programa de Cupons a la gestió energètica a la indústria. L’objectiu és que empreses manufactureres contractin, a través d’un sistema de cupons, serveis de gestió energètica a proveïdors per tal d’optimitzar l’ús d’energia i reduir així els consums i els costos energètics. La mesura, que s’aplica per primera vegada com a prova pilot, comptarà amb un pressupost de 100.000€ i el període de sol·licitud s’ha obert aquest dijous, dia 9 de maig.

Així, les petites i mitjanes empreses manufactureres que el 2018 hagin tingut un consum d’energia superior a 500 MWh podran sol·licitar aquestes bonificacions quan contractin els serveis d’empreses acreditades per a la labor d’auditoria energètica, amb l’objectiu d’identificar i posteriorment aplicar mesures per a reduir tant el consum d’energia com la despesa associada. Cada cupó tindrà una quantia del 50% del cost del servei, amb un màxim de 5.000€ per servei, i cada empresa podrà sol·licitar-ne un màxim de tres.

La indústria és el segon consumidor d’energia a Catalunya, amb un 27% del consum total, i l’energia és un dels principals costos operatius per a les empreses industrials, motius pels quals l’ICAEN s’ha establert com a fita acompanyar el sector en la substitució de maquinària, la transformació de processos productius i l’adopció de mesures per augmentar l’ eficiència energètica i, per tant, incrementar la seva competitivitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa