MonPlaneta
Una empresa catalana ofereix 63 impressores 3D per fabricar material mèdic
  • CA
Un treballador de BCN3D amb les impressores de l’empresa | ACN

El fabricant BCN3D ha ofert a hospitals, centres mèdics i a la comunitat científica 63 impressores 3D per fabricar material mèdic gratuïtament amb l’objectiu de proveir-les als hospitals que ja treballen al límit de la seva capacitat per atendre els casos més greus d’afectats pel coronavirus. El responsable de comunicació de BCN3D, David Martínez, explica en declaracions a l’ACN que només acceptaran projectes homologats científicament i clínicament i calcula que fabricar un respirador suposaria entre 5 i 15 hores. Aquesta oferta arriba pocs dies després que, a Itàlia, una oferta semblant aconseguís salvar ‘in extremis’ més de dos-cents pacients d’un hospital que era a punt de col·lapsar per mancat de material.

David Martínez ha posat les impressores de BCN3D a disposició de les autoritats sanitàries i la comunitat científica per fabricar material mèdic com respiradors, mascaretes i maquinària per a hospitals o part d’aquesta amb l’objectiu d’ajudar a un sector que “té mancances i carències molt importants”. El responsable de comunicació de la companyia ha deixat molt clar que els projectes que es presentin -i que es poden fer arribar al correu [email protected] han de ser “amb cara i ulls” i avalats i homologats científicament. “El què volem és posar-nos a disposició de ser una pota més en aquesta batalla contra el virus”, ha afirmat. En aquest sentit, ha detallat que l’empresa té experiència en l’àmbit sanitari i que ha desenvolupat impressores 3D per a l’Hospital Sant Joan de Déu i en departaments d’innovació d’altres centres de l’Estat i europeus per fer prototipats, eines per treballar el sistema motriu o la columna vertebral. Per a l’Hospital Sant Joan de Déu, per exemple, BCN3D ha desenvolupat un projecte que permet imprimir un òrgan en mida real i fer una prospecció abans de l’operació real.

BCN3D i la Universitat de Girona van ser guardonats amb la millor Aplicació de Fabricació d’Additius per a la Salut en els Premis 3DPI pels resultats innovadors obtinguts en la lluita contra el càncer. Utilitzant el Sigma de BCN3D, l’equip d’investigació, dels quals en formaven part els doctors Teresa Puig i Joaquim de Ciurana, va fabricar bastides tridimensionals per separar les cèl·lules mare, que són els responsables de provocar recaigudes, per després dissenyar fàrmacs que podien eliminar-les sense afectar altres cèl·lules.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa