MonPlaneta
Els embassaments de les conques internes se situen per damunt del 95%
Alliberament aigua Susqueda
Desembassament d’aigua a Susqueda | Endesa

Els embassaments de les conques internes estan a més del 95% de la seva capacitat, amb 662 hm3 emmagatzemats, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Aquest volum és superior en onze punts al registrat fa un any, quan els embassaments estaven al 84%. Tot i l’episodi de pluges de la setmana passada, amb acumulacions importants d’aigua en el quadrant nord-est, el volum en una setmana s’ha rebaixat en dos punts. Això es deu a la necessitat de mantenir el reguard de seguretat dels embassaments en cas de noves pluges, tenint en compte que la primavera és l’època de l’any on acostuma a ploure més.

Les pluges de la setmana passada van aportar importants acumulacions d’aigua al quadrant nord-est, incrementant les aportacions d’aigua. En el cas del Ter, els embassaments de Sau i Susqueda, amb cabals punta que van superar els 400 m3/s, van laminar l’avinguda, només alliberant un màxim de 60 m3/s. Això va permetre que el cabal del riu Ter aigua avall de les preses no s’incrementés més, el que hagués incrementat significativament els danys. Sense aquests embassaments, el cabal del riu Ter al seu pas per Girona hauria estat un 30% superior.

Tots els embassaments de les conques internes estan per damunt del 90% de la seva capacitat i això garanteix totes les demandes per a un període superior a un any. A més, es preveu que durant el mes de juny estigui ja reparada la dessaladora de la Tordera, podent així aportar aigua en el seu àmbit més immediat (la Selva i Maresme) i també a la regió de Barcelona en cas de necessitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa