MonPlaneta
Les embarassades vacunades de Covid-19 podrien passar la immunitat als fills

Les dones embarassades o que estant alletant que reben la vacuna de la Covid-19 podrien estar passant la seva immunització als seus fills, segons un estudi publicat aquest dijous a la revista ‘American Journal of Obstetrics and Gynecology’ que afirma que els anticossos de la mare, generats per la vacuna, van ser trobats tant a la sang del cordó umbilical com a la llet.

Aquesta bona notícia és el resultat d’un estudi que també va comprovar que la resposta immune de les dones embarassades o que donen el pit davant aquestes vacunes és semblant al de les que no han estat mai mares, i aportarà molta informació als metges, que fins ara desconeixien els efectes concrets de les vacunes en aquest grup de població perquè, per evitar riscos, no se l’havia deixat pendre part en cap dels assaigs fets amb els vaccins.

Els resultats d’aquest treball es van obtenir gràcies a l’estudi de 131 dones en edat reproductiva de dos centres mèdics diferents dels Estats Units. De totes elles, 84 estaven embarassades, 31 donaven el pit als seus fills i 16 van ser emprades com a grup de control. Totes elles havien estat vacunades, ja fos amb el vaccí de Pfizer o amb el de Moderna.

Les anàlisis de sang van demostrar que la resposta immunològica a les vacunes era el mateix en tots tres grups i, a més, que els anticossos també eren presents a la sang del cordó umbilical i a la llet, cosa que indica que els infants també estan protegits de la malaltia, encara que sigui difícil de saber durant quant de temps. Un descobriment que de ben segur alleujarà a moltes mares i pares, ja que la caiguda de les defenses de les dones durant l’embaràs –perquè el cos no rebutgi el fetus– havia causat alguns dubtes sobre l’efectivitat dels vaccins, a més del desconeixement que hi havia fins ara de quin efecte podria tenir en els fills.

Així, tot i que l’abast de l’estudi és limitat, sembla que no hi ha cap problema perquè les embarassades rebin la vacuna de la Covid-19. No només podrien estar-se protegint a elles mateixes sense posar en risc la vida dels seus fills sinó que, a més, aquests també podrien estar protegits de la malaltia, si més no durant un temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa