Parc natural de Collserola

!--akiadsense-->

Els investigadors nordamericans han analitzat els nivells de sorolls dels espais naturals i han constatat que la contaminació acústica és molt elevada.

Segons es desprén de l’estudi publicat a la revista Science, en el 63% de les àrees protegides dels Estats Units el soroll provocat per l’home duplica el volum dels sons de la natura i en un 21% es multiplica per deu.

Una de les principals investigadores, Rachel Buxton assegura que “la contaminació acústiva sovint es percep com un problema inherent de les ciutats. Però el soroll afecta igualment els espais naturals protegits que haurien de ser un instrument important de conservació de la biodiversitat”.

Baxter, afirma que l’excés de soroll per sobre del que correspondria a un espai natural “altera la distribució i el comportament d’espècies clau, el que pot tenir efectes en cadena en els ecosistemes”.

Així, afegeix la investigadora, “es pot donar el cas que per aquesta contaminació, un animal pugui deixar de sentir, o tingui dificultars per sentir sorolls que són importants que li permeten moure’s, buscar menjar, defensar el seu territori, etc.”

Aquest estudi conclou que si ja s’han demostrat els efectes nocius de la contaminació acústica en els humans, i que a MónPlaneta recollíem en aquest reportatge, el descobriment que fins i tot en àrees protegides no urbanes el soroll és excessiu, hauria de servir per a una major conscienciació.

Comentaris

    Sols el soroll? Juny 24, 2017 | 10:19
    Si estàn desapareixent les selves tropicals i degut això la fauna salvatge, però el que no desapareix, ans al contrari, es la superpoblació mundial.
    Pepet de Vallmanya Juny 24, 2017 | 14:41
    Som una societat d'estupidesa colectiva, induïda PPels idiotes que ens governen, i els seus mitjans d'aborregament massiu , on els pares , son molt pitjor que els fills ! Quina societat

Nou comentari