MonPlaneta
El sector forestal se sent menystingut en la proposta de Llei de l’Agència del Patrimoni Natural

“El 80% del territori forestal de Catalunya és privat i el govern ha aconseguit, el que quasi no havia aconseguit ningú que és posar-nos a tots d’acord, en aquest cas contra de la tramitació de la Llei de l’Agència de Patrimoni Natural”, així ho assegura Joan Rovira en declaracions a MónPlaneta.

El Consorci Forestal de Catalunya, BOSCAT, Unió de Pagesos i JARC, han reclamat que s’aturi la creació de l’Agència Catalana del Patrimoni Natural, prevista dins el marc d’ESNATURA.

Creuen d’entrada que no pot ser no s’hagi tingut en compte la seva opinió quan des de fa 20 anys estan treballant amb l’administració per gestionar la conservació d’aquests espais, i les estratègies per a la preservació de la biodiversitat.

A més no entenen perquè es proposa que per una banda es reguli la gestió dels recursos d’aquests espais i per una altra la seva conservació. “No té sentit”, diu Rovira, “perquè estem parlant del mateix territori”.

El secretari general del Consorci Forestal de Catalunya, afirma a més que “basta veure els pressupostos de la Generalitat per constatar que aquesta no és una prioritat. No ho has estat mai”, diu, “la Llei de la Biodiversitat fa 7 anys que està encallada, i ara de cop sembla que hi ha presses per aprovar la llei que ha de crear aquesta nova agència. No té sentit”.

A més Rovira assegurava a MónPlaneta que no hi ha cultura forestal i considera que “hi ha una part important del món urbà que encara entenen la gestió dels espais forestals com als anys 70, és a dir que donen per bona la política de no fer res, de deixar aquests territoris que vagin fent, i aquesta no és només una política obsoleta que porta a l’abandó de moltes zones sinó que m’atreviria a dir que és reaccionària”.

Avui en dia, afegeix, la gestió de l’espai forestal es basa en la conservació, l’aprofitament responsable dels recursos i el repartiment equitatiu dels drets i deures d’aquesta tasca, entre administració i propietaris.

Per tal de fer arribar el seu malestar, es reuniran aquest dimarts amb el conseller de territori i sostenibilitat, Josep Rull, amb la voluntat d’arribar a acords.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa