MonPlaneta
El fenomen OVNI arriba al Senat dels Estats Units
  • CA

El proper mes de juny, i després de dècades d’incertesa i de teories diverses, les agències d’intel·ligència dels Estats Units hauran d’entregar un informe sobre el fenomen OVNI al Senat nord-americà, que els ho ha demanat. El document, que serà preparat pel director d’Intel·ligència Nacional i pel Secretari de Defensa, té l’objectiu de fer públic d’una vegada què saben els militars i les agències de seguretat sobre els objectes voladors no identificats i quines dades han recollit sobre aquests avistaments des de fa molts anys. Tot plegat arriba a causa d’una petició feta per diversos senadors després que, durant els darrers anys, les forces armades del país hagin canviat la seva actitud envers aquestes topades amb fenòmens aparentment inexplicables.

El darrer a parlar dels OVNIs va ser ni més ni menys que l’expresident dels Estats Units, Barack Obama, que en una entrevista va afirmar que no se sabia “exactament” què era el que s’havia anat observant des de fa dècades però que les més altes autoritats del país estaven assabentades de la seva existència. Obama, però, no va ser el primer. De fet, el mes de maig de 2019, la Marina dels Estats Units ja va decidir revisar la seva normativa a l’hora d’informar d’aquests avistaments per evitar, segons van explicar, que les seves tropes no diguessin res per por a fer el ridícul o que riguessin d’ells. Al cap d’aproximadament mig any, la mateixa Armada nord-americana també va confirmar l’autenticitat d’uns enregistraments en vídeo provinents de la cabina d’un avió militar i que, publicats entre els anys 2017 i 2018 a ‘The New York Times’, mostraven clarament el que semblaven uns objectes que es movien a gran velocitat pel cel i seguint trajectòries que semblaven erràtiques.

Un dels vídeos d'OVNIS fets públics entre 2017 i 2018
Un dels vídeos d’OVNIS fets públics entre 2017 i 2018 | US Navy

Els OVNIs, potser pel secretisme que s’ha mantingut sobre ells, han estat envoltats de misteri i de les teories més imaginatives, moltes de les quals fan referència a intel·ligències extraterrestres. Una idea que, de fet, un excap de la seguretat espacial israeliana va confirmar a finals de 2020, donant informació sobra una suposada “Federació Galàctica” que està en contacte amb els principals governs del món i que no s’ha donat a conèixer al gran públic perquè no està “preparat” per saber-ho. L’únic que se sap del cert, doncs, és que un OVNI és exactament el que és, un objecte que no pot ser identificat com a cap aparell conegut i que, per tant, podria ser un globus sonda o una nau espia d’un altre país que encara no ha estat detectada mai.

Sigui com sigui, l’informe que serà entregat el proper mes de juny podria respondre algunes d’aquestes preguntes i, curiosament, se n’haurà d’agrair l’expresident dels Estats Units, Donald Trump, que el 2020 va incorporar una provisió a una llei d’ajuda econòmica per la crisi del coronavirus que ordenava a l’Oficina d’Intel·ligència Naval, l’FBI i el Grup de Treball sobre Fenòmens Aeris No Identificats “una anàlisi detallada dels de les dades i la intel·ligència” sobre la qüestió, que va donar ales als càrrecs públics que volien que s’investigués amb més profunditat, amb rigor i amb resultats que poguessin arribar a la Cambra de Representants i al mateix Senat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa