Un estudi publicat a Nature Communications, que ha comptat amb la participació del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestal (Creaf), alerta que en una dècada s’arribarà a un màxim d’emissions de CO2 i que ho evitaria un avanç tecnològic revolucionari. Un auguri que, per cert, podria empitjorar després de l’anunci del president dels Estats Units, Donald Trump, sobre la retirada del país de l’acord del canvi climàtic de París del 2015.

El treball ha apuntat com a opcions per “reduir dràsticament” l’ús de combustibles fòssils en favor de les energies renovables i aplicar tecnologies de captura i segrest de carboni que el retirin artificialment de l’atmosfera.

L’estudi defensa el desenvolupament d’una tecnologia a gran escala per eliminar carboni atmosfèric, d’aquesta manera, la temperatura pujaria 1,4 graus, encara que ha reconegut que és “impossible” d’aplicar per tenir uns alts costos i problemes mediambientals associats, per això l’estudi ha reclamat que les emissions siguin inferiors a la capacitat de plantes, oceans i terrenys per capturar CO2.

La investigació ha plantejat diversos escenaris futurs i un d’aquests és, que en el cas de seguir amb la dinàmica de consum actual, el 2100 les emissions de diòxid de carboni siguin d’un 20% i la temperatura augmenti fins als 3,3 graus i que per aconseguir els 2,5 graus requeriria la instauració ràpida de renovables, a un creixement anual del 5%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa