MonPlaneta
Ecologistes del Berguedà s’oposen a una pista de la Molina pel seu impacte ambiental
Isards a La Molina | La Molina

!--akiadsense-->

El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà ha presentat al·legacions al projecte de condicionament de la pista d’esquí Barcelona, ubicada a la zona de la Tosa d’Alp de l’estació de la Molina (Cerdanya). En l’escrit que l’entitat ecologista ha fet arribar a l’Ajuntament de Bagà (Berguedà), tenint en compte que asseguren que la part més alta on es vol dur a terme l’actuació està dins aquest terme municipal, en demana la seva paralització i obrir un procés de participació ciutadana al territori afectat. El motiu pel qual s’hi oposen és l’impacte ambiental associat a la intervenció, ja que, segons han expressat, caldria dur a terme una tala d’arbres i un moviment de terres en una muntanya ja “castigada” per l’obertura i adequació de pistes.

El condicionament de la pista implicaria, un cop acabada l’actuació, la necessitat de fins a 13.000 metres cúbics d’aigua, segons han explicat des del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà. Per aquest motiu, consideren que cal replantejar-ne la seva viabilitat, tenint en compte “l’escenari de canvi climàtic actual”. També creuen que aquesta intervenció pot tenir efectes en la flora i la fauna d’aquesta zona, una part de la qual forma part del Parc Natural del Cadí – Moixeró i està dins del Pla d’espais d’interès natural (PEIN), a més de la xarxa Natura 2000.

L’entitat ecologista ha posat de manifest que, al seu parer, la pista Barcelona tindria poc ús i que s’ha plantejat de cara a la possibilitat d’acollir la celebració dels Jocs d’Hivern l’any 2030. En aquest sentit, s’ha recalcat que si aquest esdeveniment es vol plantejar amb la idea de no generar cap impacte al territori no s’hauria de dur a terme el condicionament d’aquest espai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa