MonPlaneta
Un duc i un milà reial moren electrocutats a les Terres de Ponent
Agent Rural recollint l'exemplar de duc mort a Les Borges Blanques
Agent Rural recollint l’exemplar de duc mort a Les Borges Blanques | Agents Rurals

!--akiadsense-->

Els cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han anunciat la localització i recollida, aquest dimecres al matí, de dues aus rapinyaires que, segons sembla, haurien mort electrocutades a suports elèctrics.

El duc mort a Les Borges Blanques
El duc mort a Les Borges Blanques | Agents Rurals

!--akiadsense-->

El primer ocell, un exemplar de duc (Bubo bubo), el rapinyaire més gran del món, ha estat trobat a Les Borges Blanques, a les Garrigues mentre que el segon, un milà reial, ha estat recollit a Tàrrega, a l’Urgell. Segons han informat els Agents Rurals a través del seu compte de Twitter, s’ha informat de l’accident a la companyia elèctrica responsable de les torres perquè prengui les mesures necessàries per impedir que més exemplars d’espècies d’aus protegides morin electrocutades.

!--akiadsense-->

El milà reial que ha mort electrocutat a Tàrrega | Agents Rurals

Malgrat aquests avisos, però, els accidents d’aquest tipus continuen sent desgraciadament habituals arreu de Catalunya i hem de lamentar la mort d’aus, especialment de rapinyaires, amb força freqüència. El Departament d’Agricultura, precisament, contempla la instal·lació de dispositius anticol·lisió a les torres elèctriques a la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) de Belianes-Preixana, a l’Urgell, com a part del seu pla de mesures correctores i compensatòries al canal Segarra-Garrigues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa