MonPlaneta
Dos embrions ‘in vitro’ de rinoceront blanc del nord, la darrera esperança de l’espècie
  • CA

Un equip de científics ha aconseguit crear dos embrions de rinoceront blanc mascle del nord, obrint una darrera escletxa d’esperança per a la salvació d’aquesta espècie, que és a punt d’extingir-se. Els dos darrers exemplars vius són dues femelles, Fatu i Najin, que viuen en un santuari a Kenya.

El darrer mascle de l’espècie, anomenat Sudan, va morir l’any passat, causant una gran alarma per la proximitat a l’extinció d’aquest gran animal, especialment perquè les dues femelles restants no poden dur a terme un embaràs amb èxit. Així doncs, l’anunci de l’Institut Leibniz per a la Recerca de Zoo i Vida Salvatge (Alemanya) ha causat una gran alegria per la possibilitat d’impedir-ho.

L’origen dels embrions són dos òvuls de Fatu i Najin que van ser-los extrets el passat mes d’agost i esperma congelat que havia estat obtingut de mascles que ja són morts, Sudan, el darrer, i un altre que va morir l’any 2014. Es van aconseguir dos embrions viables que, ara, estan emmagatzemats en nitrogen líquid esperant poder ser implantats a una mare que pugui continuar amb l’embaràs, que probablement serà un rinoceront blanc del sud.

Els rinoceronts són, en totes les seves cinc espècies, un dels animals més amenaçats del món a causa de la caça furtiva i del gran valor que es dóna a alguns països a les seves banyes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa