MonPlaneta
Dos astronautes nord-americans i un de rus viatgen cap a l’Estació Espacial Internacional
  • CA
Christina Koch, Aleksei Ovchinin i Nick Hague durant el seu entrenament | NASA

Ben aviat, l’Estació Espacial Internacional tindrà tres habitants més. Aquest dijous al vespre, els astronautes nord-americans Nick Hague i Christina Koch, de la NASA, i el cosmonauta Aleksei Ovchinin, de Roscosmos, s’enlairaran a les 00:14 del dia 15 de març –les 20:14 del dia 14 a Catalunya– a bord d’un coet Soyuz MS-12 que sortirà del cosmòdrom de Baikonur, al Kazakhstan. El canal de YouTube de l’agència espacial nord-americana cobrirà el llançament des de les set d’aquesta tarda, hora catalana.

Aquest viatge a l’Estació Espacial Internacional, l’Expedició 59, s’espera que duri una mica menys de sis hores i que els tres tripulants de la nau arribin a la seva destinació quan, al nostre país, siguin aproximadament les 02:07 de demà divendres, moment en què s’acoblaran al mòdul Rassvet del laboratori orbital. Per a Christina Koch serà el seu primer viatge a l’espai, i els dos nord-americans i el rus s’uniran a la tripulació actual de l’EEI, fent que la seva població total pugi a sis persones de les quals, per quarta vegada, dues seran dones.

L’Estació Espacial Internacional | NASA

Actualment, a l’estació hi ha l’astronauta de la NASA Anne McClain, David Saint-Jaques, de l’Agència Espacial Canadenca, i el comandant de la base, el rus Oleg Kononenko, que fa ben pocs dies van rebre la visita de la primera nau comercial amb capacitat per a passatgers enviada des dels Estats Units, la Crew Dragon desenvolupada per la companyia SpaceX. Des que van arribar a l’Estació al desembre, a més, han estat enfeinats en recerca científica i operacions de manteniment de l’estació. Els membres de l’Expedició 59 també duran a terme centenars d’experiments de biologia, biotecnologia, física i ciències de la Terra en aquest entorn excepcional, l’únic laboratori de microgravetat amb residents permanents.

Simulació de la maniobra d’acoblament de la càpsula Crew Dragon a l’Estació Espacial Internacional | SpaceX

A més, McClain, Saint-Jaques, Hague i Koch també faran els seus primers passeigs espacials de les seves vides per introduir millores al laboratori, concretament als seus sistemes de proveïment d’energia, i s’instal·larà maquinària per a una futura plataforma científica. En el cas de McClain i Koch, que faran el seu primer passeig el proper 29 de març, serà la primera vegada que una missió d’aquest tipus és duta a terme íntegrament per dones.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ens ho expliquen tot? a març 14, 2019 | 18:30
    Ens ho expliquen tot? març 14, 2019 | 18:30
    No ens ho diuen, però segurament que també faran proves, estudis o experiments, sobre si els humans ens podem reproduir en situacions de no gravetat, o diferents a la gravetat de la terra, vull dir que las dones, apart de la seva capacitat científica no discutida, tenen altres funcions com a dones, que evidentment no ens explicaran

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa