MonPlaneta
Les dones del món rural i marítim alcen la veu
  • CA
Fotografia de grup de l’Associació de Dones del Món Rural de Catalunya, l’Associació Catalana de Dones de la Mar i el Departament d’Agricultura | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebrarà el proper 8 de març, l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya va presentar oficialment l’entitat en un acte organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació al Palau de la Generalitat de Catalunya el passat divendres. L’agrupació va insistir en la importància de demostrar que l’apoderament de la dona al món és possible, la igualtat de gènere i d’oportunitats és assolible i millorar la seva posició en el sector primari és factible.

La presidenta de l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya, Dolors Català, va destacar la necessitat de fomentar la formació i l’apoderament de la dona per reforçar i accelerar el desenvolupament rural del país. “Volia estendre i fer públic el nostre agraïment a totes i tots els professionals del sector primari, de les escoles agràries i del Departament d’Agricultura que han contribuït a fer possible que avui siguem moltes qui estimem la pagesia i, ara, unides ens sentim amb més força per fer un món rural millor”, va concloure Català el seu discurs.

A l’acte, conduït i presentat per l’escriptora Bel Olid, també es va presentar públicament l’Associació de Dones de la Mar, una entitat que vol donar visibilitat a les dones que treballen en els sectors pesquers i marítims. La jornada també va comptar amb la participació d’altres personalitats del sector primari. La professora de Geografia de la Universitat de Girona especialitzada en geografia del gènere, agricultura i desenvolupament rural, Isabel Salamaña, la presidenta de la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya, Anna Berga, i la xef Ada Parellada van formar format una taula rodona per abordar els reptes de les dones del sector primari a Catalunya. Finalment, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, va tancar l’acte anunciant la creació del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim, impulsat amb l’objectiu d’establir un marc de relacions formals i efectives entre el Departament d’Agricultura i les associacions de dones esmentades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa