MonPlaneta
Documentals imprescindibles sobre ecologia al Docs Barcelona

Angry Inuk

Una directora inuit Alethea Arnaquq-Baril dona veu al seu poble, a les famílies esquimals del Canadà àrtic. Parla de les foques, del que suposen culturalment, de la tradició ancestral de caçar-les, de les lluites ecologistes per preservar-les i en general de com estan buscant el seu lloc al món, cada cop més globalitzat.

Spaceship Earth

Entre la ciència i la poesia, un apassionant recorregut històric sobre els efectes de la petjada humana al planeta Terra i les possibles solucions per trobar l’equilibri en l’ús dels recursos naturals.

Durant els últims 50 anys, el món científic ha dedicat grans esforços a estudiar les conseqüències de l’impacte de l’activitat humana sobre els recursos naturals. L’escalfament del planeta, la perforació del subsòl i les catàstrofes nuclears es contraposen a l’eficiència ecològica de noves tecnologies d’energia.

L’obra del director Kevin McMahon, se centra en temes mediambientals i abans d’aquest documental, va realitzar The Polar Sea, la primera sèrie documental de format llarg a la televisió del Canadà.

Woman and the glacier

El director Audrius Stonys s’apropa a una figura singular. Aušra Revutaite, una dona lituana, científica que fa 30 anys que viu a les muntanyes Tian Shan, al Kazakhstan, estudiant el glaciar Tuiuksu. Només amb un gos i un gat. Una història poètica sobre una dona solitària i un glaciar etern.

Podeu consultar les dates de projecció aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa