MonPlaneta
Disseny català i ecològic al Palau Robert
Una cadira monomaterial va ser la guanyadora de la categoria de producte en desenvolupament al 2015

La mostra “Premi Catalunya d’Ecodisseny“, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, acull dues exposicions itinerants que mostren les candidatures guanyadores i les que van rebre una menció especial del jurat en les edicions 2015 i 2017 d’aquests guardons. Els premis del 2015 s’exposen del 8 de setembre al 18 d’octubre, i els del 2017, del 19 d’octubre al 19 de novembre, a la Sala 4 del Palau Robert.

L’exposició vol apropar l’ecodisseny als professionals del disseny, als estudiants i a la població en general per difondre aquest concepte i promoure el consum de productes ecodissenyats.

La Generalitat de Catalunya organitza des de l’any 2001 un premi que distingeix els productes innovadors, de qualitat i ambientalment sostenibles per canviar els models de producció i de consum. El Premi va néixer com a Premi Disseny per al Reciclatge, però des de l’any 2015 es van convertir en el Premi Catalunya d’Ecodisseny, tot i ampliant el seu abast per tal d’integrar tots els aspectes que intervenen en la sostenibilitat dels productes -estalvi de recursos, disseny de nous models de consum, optimització del fi de vida, etc.

Els productes que es presenten a l’exposició s’estructuren en quatre categories:

Categoria A: Producte

Producte en el mercat, dissenyat o fabricat Catalunya, tenint en compte consideracions ambientals en el seu procés de desenvolupament, amb l’objectiu de minimitzar-ne l’impacte sobre el medi al llarg de tot el seu cicle de vida. Pot presentar-s’hi la persona física o jurídica que dissenya o fabrica el producte, sempre i quan el dissenyador, el centre de fabricació o l’empresa estiguin ubicats o tinguin el domicili o la seu social a Catalunya.

Categoria B: Producte en desenvolupament

Projecte d’un producte, no produït o comercialitzat (però en fase de prototip), dissenyat tenint en compte consideracions ambientals, amb l’objectiu de minimitzar-ne l’impacte sobre el medi al llarg de tot el seu cicle de vida. Pot presentar-s’hi la persona física o jurídica que impulsa el desenvolupament d’un projecte de producte o el seu dissenyador, sempre i quan tinguin el domicili o la seu social a Catalunya.

Categoria C: Estratègia

Iniciativa, política, procediment o sistema, implantat o executat a l’àmbit de Catalunya, que integri l’ús o el foment de productes dissenyats tenint en compte consideracions ambientals en el seu procés de desenvolupament, amb l’objectiu de minimitzar-ne l’impacte sobre el medi al llarg de tot el seu cicle de vida. Pot presentar-s’hi la persona física o jurídica que impulsa l’estratègia, amb domicili o seu social a Catalunya.

Categoria D: Disseny jove

Producte, producte en desenvolupament o estratègia, desenvolupats per estudiants o titulats novells, tenint en compte consideracions ambientals en el seu procés de desenvolupament, amb l’objectiu de minimitzar-ne l’impacte sobre el medi al llarg de tot el seu cicle de vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa