MonPlaneta
El director general de l’OMS alerta de futures pandèmies

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha advertit en un vídeo fet públic aquest diumenge que la pandèmia del SARS-CoV-2 no serà la darrera ni una excepció. “La història ens diu que aquesta no serà l’última pandèmia. Les epidèmies són un fet de la vida”, ha dit en motiu de la celebració del primer Dia Internacional de la Preparació contra Epidèmies.

El cap de l’OMS ha afirmat que, si els governs i la societat invertissin més en salut pública, es podria assegurar que les generacions futures heretin un món més segur, resilient i sostenible. En aquesta línia s’ha manifestat el secretari general de l’ONU, António Guterres, que a través de Twitter ha demanat “aprendre” de l’experiència del coronavirus i invertir en els sistemes de salut per “millorar” la resposta a “futures emergències”.

Per la seva banda, Tedros ha assenyalat que la Covid-19 “ha posat el món al revés” aquests darrers dotze mesos i que tindrà conseqüències durant força més temps en societats i economies. Però la pandèmia en sí mateixa no és una sorpresa, ha recordat perquè s’havia advertit com una possibilitat però el món no es va preparar. “Hem d’aprendre tots les lliçons que la pandèmia ens està ensenyant”, ha subratllat, alhora que ha demanat no només invertir en sanitat sinó especialment fer-ho “amb un enfocament que abraci tot el Govern i la societat”. Segons Tedros, la pandèmia ha posat de manifest la “unió íntima entre la salut dels humans, els animals i el planeta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa