MonPlaneta
La Diputació de Tarragona incrementa els ajuts a la sostenibilitat
  • CA

El Ple de la Diputació de Tarragona aprovarà, durant la sessió ordinària prevista per a aquest divendres, una modificació de crèdit de 29,8M€ que servirà per dotar de pressupost diversos ajuts dirigits al món local i a les entitats, en àmbits estratègics com la sostenibilitat, la cultura, l’habitatge o l’acció social. L’objectiu d’aquestes inversions és adaptar-se a les noves necessitats i facilitar la tramitació per part dels ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades (EMD) del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Part de les inversions són noves, i d’altres ja van ser previstes i anunciades en els pressupostos per a aquest any 2021, per bé que es reordenen per adaptar-se millor al context actual. Els ajuts fruit d’aquesta modificació de crèdit reforcen les línies estratègiques que integren del Pla de Mandat 2020-2023 de la Diputació de Tarragona. En aquest sentit, s’orienten envers l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) i els compromisos marcats per l’Agenda 2030 -marc de referència per a polítiques enfocades a la gestió sostenible i la transició energètica-, envers les polítiques d’habitatge municipal, l’impuls de la producció cultural i l’atenció a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat. Alhora, totes aquestes inversions representen un nou impuls en la lluita contra els efectes econòmics i socials adversos causats per la pandèmia de la Covid-19.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el vicepresident primer i diputat delegat d’Hisenda, Quim Nin, van oferir una roda de premsa aquest dijous per detallar les partides que s’incrementen i les prioritats de la institució. Segons van destacar destacat, aquestes inversions representen un nou pas en el pla de la Diputació per a la represa econòmica i social en temps de Covid. Així, entre les ajudes, hi haurà ajuts al desenvolupament de revertiment del despoblament a l’entorn rural, per exemple, o una nova línia d’ajuts dirigits a entitats del 3r sector per a actuacions de conservació i millora d’espais naturals, dotada amb 200.000€ a la modificació de crèdit actual. A més, les ajudes per a danys meteorològics o situacions excepcionals o sobrevingudes serà de 2,7 milions d’euros tenint en compte que els fenòmens meteorològics patits l’any 2020 (Dana o Gloria) van requerir l’ampliació d’aquesta partida durant l’exercici fins a arribar als 3,4M€.

Tràmits més senzills

A banda de dotar de pressupost les diverses línies d’ajuts, algunes s’han reorientat per facilitar-ne la tramitació per part dels ajuntaments i EMD’s. Així, s’han creat dues úniques convocatòries: per a ajuts per a la Transició Energètica i l’Acció Climàtica i per als de l’àmbit la Salut Pública dirigits als ajuntaments, de manera que ara els ens locals només hauran de fer 2 tràmits (abans se’n requerien 8). Les subvencions de Transició Energètica i Acció Climàtica (que inclou les línies relacionades amb el foment de la recollida selectiva de residus, l’economia baixa en carboni i la prevenció dels incendis forestals) es doten a la modificació de crèdit amb 3M€, fet que suposa un pressupost total de 3,1M€ (en l’exercici anterior el pressupost era d’1,3M€). Pel que fa als ajuts de Salut Pública, per generar entorns més resilients, segurs i saludables, es dota amb 3.350.000€ més a la modificació de crèdit. Aquesta convocatòria inclou línies relacionades amb l’aigua de consum humà, les espècies plaga, les zones de bany, animals domèstics abandonats, desinfecció, desfibril·ladors, o condicionament dels consultoris mèdics locals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa