Detectat el primer niu de vespa asiàtica a la ciutat de Barcelona

Els Agents Rurals han localitzat un niu primari d’aquesta espècie invasora en un jardí interior de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona

Niu de vespa asiàtica a la Universitat de Barcelona

Niu de vespa asiàtica a la Universitat de Barcelona | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

La Generalitat ha confirmat la presència d’un niu primari de vespa asiàtica (Vespa velutina) per primer cop a la ciutat de Barcelona, concretament en un jardí interior de la Universitat de Barcelona, a la Gran Via de les Corts Catalanes, a l’alçada de la Plaça Universitat, després de rebre un avís d’un treballador que va alertar de la possible presència del niu al cos d’Agents Rurals, que es van desplaçar fins al lloc. Allà van identificar que es tractava, efectivament, de vespa asiàtica i van comprovar que el niu primari contenia entre 12 i 17 exemplars d’aquesta espècie invasora. Els agents van aixecar fitxa de la identificació del niu i van posar el cas en coneixement de l’Ajuntament de Barcelona perquè es fes càrrec de la seva retirada, d’acord amb el protocol d’actuació.

A més de la ciutat de Barcelona, durant l’any s’ha detectat també a la comarca del Baix Llobregat. Concretament, la setmana passada, a l’interior d’un contenidor de reciclatge al terme municipal de Vallirana.

Nou comentari