Detectat el primer cas en humans d’hepatitis de la rata

La Universitat de Hong Kong confirma aquest primer cas, un home infectat per la variant de l'hepatitis E que porten els rosegadors

Un exemplar de rata noruega

Un exemplar de rata noruega | Wikimedia Commons

El primer cas de què es té notícia d’un humà infectat amb la versió del virus de l’hepatitis E que porten les rates va ser confirmada aquest dijous a Hong Kong. Segons informa el diari ‘South China Morning Post’, la Universitat de Hong Kong ha confirmat aquesta primera infecció, tot i que els investigadors d’aquesta institució no han aconseguit aclarir com és possible que el pacient agafés una malaltia que és genèticament diferent de la que afecta als humans i el virus de la qual, fins ara, només havia estat aïllat en rosegadors. Fins ara no hi havia cap indici que fos possible que l’hepatitis de les rates es pugués transmetre als humans.

Segons explica el diari xinès, aquest primer pacient és un home de 56 anys que va contreure una varietat d’hepatitis que és “altament divergent” de les que afecten els humans. D’acord amb les declaracions dels investigadors de la Universitat de Hong Kong, el pacient viu en un edificis que mostrava “proves d’infestació de rates” als cubelles de les escombraries. La teoria dels científics que estan investigant aquest cas és que la contaminació de la cadena de subministrament de menjar a causa del seu contacte amb sang de rates infectades és possible, tot i que el mètode exacte de transmissió del virus continua sense esta confirmat.

Cada any un 20 milions de persones s’infecten amb el virus de l’hepatitis E, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut. Aquesta infecció, que afecta el fetge, causa febre, dolor abdominal, icterícia, i, en casos excepcionals, pot arribar a provocar una fallada hepàtica i la mort.

Comentaris

    encreuament entre rivera i arrimades 28 de Setembre de 2018 11:19
    surten rates contaminades
    666 28 de Setembre de 2018 22:45
    Del PParlament ejPPañol ?

Nou comentari