MonPlaneta
Detectat el primer cas en humans d’hepatitis de la rata
Un exemplar de rata noruega
Un exemplar de rata noruega | Wikimedia Commons

!--akiadsense-->

El primer cas de què es té notícia d’un humà infectat amb la versió del virus de l’hepatitis E que porten les rates va ser confirmada aquest dijous a Hong Kong. Segons informa el diari ‘South China Morning Post’, la Universitat de Hong Kong ha confirmat aquesta primera infecció, tot i que els investigadors d’aquesta institució no han aconseguit aclarir com és possible que el pacient agafés una malaltia que és genèticament diferent de la que afecta als humans i el virus de la qual, fins ara, només havia estat aïllat en rosegadors. Fins ara no hi havia cap indici que fos possible que l’hepatitis de les rates es pugués transmetre als humans.

Segons explica el diari xinès, aquest primer pacient és un home de 56 anys que va contreure una varietat d’hepatitis que és “altament divergent” de les que afecten els humans. D’acord amb les declaracions dels investigadors de la Universitat de Hong Kong, el pacient viu en un edificis que mostrava “proves d’infestació de rates” als cubelles de les escombraries. La teoria dels científics que estan investigant aquest cas és que la contaminació de la cadena de subministrament de menjar a causa del seu contacte amb sang de rates infectades és possible, tot i que el mètode exacte de transmissió del virus continua sense esta confirmat.

Cada any un 20 milions de persones s’infecten amb el virus de l’hepatitis E, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut. Aquesta infecció, que afecta el fetge, causa febre, dolor abdominal, icterícia, i, en casos excepcionals, pot arribar a provocar una fallada hepàtica i la mort.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: encreuament entre rivera i arrimades a setembre 28, 2018 | 11:19
    encreuament entre rivera i arrimades setembre 28, 2018 | 11:19
    surten rates contaminades
  2. Icona del comentari de: 666 a setembre 28, 2018 | 22:45
    666 setembre 28, 2018 | 22:45
    Del PParlament ejPPañol ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa