MonPlaneta
Destinen més de set milions d’euros a ampliar i remodelar la depuradora de Rubí
La depuradora de Rubí, actualment | Agència Catalana de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua destinarà més de 7,1 milions d’euros a la remodelació, ampliació i millora de la capacitat de tractament de la depuradora de Rubí, a la comarca del Vallès Occidental. S’ha iniciat la licitació d’un contracte per a la redacció del projecte constructiu, el qual prendrà com a punt de partida l’avantprojecte d’ampliació i remodelació que es va dur a terme el 2017, i l’execució de les corresponents obres. El termini per a presentar ofertes finalitzarà el 16 de setembre i el contracte tindrà una durada de 3 anys i un mes, a partir de l’adjudicació i signatura del contracte.

L’actuació està inclosa en la planificació hidrològica vigent (2016-21) i servirà per a millorar tant la capacitat de la planta, adaptant-se a les necessitats actuals i futures, com la qualitat de l’aigua tractada, contribuint a la millora mediambiental de la conca del riu Llobregat. La redacció del projecte, a més de definir les actuacions tècniques de la planta, haurà de tenir en compte la inundabilitat de la parcel·la, el traçat dels col·lectors, entre d’altres.

La depuradora de Rubí es va posar en servei el 1994 i es va ampliar el 1999. Té una capacitat per tractar 27.000 m3/dia, equivalent a una població de 135.000 habitants, i disposa de prop de 13 quilòmetres de xarxa de col·lectors. Saneja les aigües residuals dels municipis de Rubí i Sant Cugat del Vallès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa