MonPlaneta
Es destinen més de 232 milions d’euros a projectes d’eficiència energètica a Catalunya
  • CA

El govern espanyol, a través de l’Institut per a la Investigació i l’Estalvi Energètic (IDAE) va destinar més de 232 milions d’euros a projectes d’eficiència energètica a Catalunya l’any 2020. Segons ha informat la delegació del govern espanyol a Catalunya, el 83% de la inversió prové directament de l’Estat, mentre que la resta correspon a fons europeus.

En concret, el Fons Nacional d’Eficiència Energètica han repartit 163,8 MEUR, el Programa de Rehabilitació d’Edificis ha lliurat 3,2 MEUR i els Programes de Mobilitat Sostenible un total de 25 MEUR, mentre que els Fons Feder han distribuït 40 MEUR. Les inversions tenen com a objectiu assolir la neutralitat climàtica l’any 2050, en línia amb l’Estratègia de Descarbonització a Llarg Termini.

Aquesta iniciativa se sosté sobre dos pilars. Per una banda, busca canviar les fonts de l’energia que es consumeix perquè el 97% sigui renovable i, per altra, reduir a més de la meitat del consum gràcies a l’eficiència i l’estalvi energètic. Segons les previsions del govern espanyol, l’any 2030 ja circularan per l’Estat un total de cinc milions de vehicles elèctrics i, de cara a 2050, preveu que pràcticament tots els sistemes de climatització siguin renovables i que l’hidrogen verd representi almenys el 25% del consum energètic industrial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa