MonPlaneta
Destinats 4,6 milions a obres a millorar el tractament de residus a l’Empordà
  • CA
| Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat subvencionar els consells comarcals de l’Alt i Baix Empordà i de la Cerdanya per finançar actuacions en diferents instal·lacions de gestió de residus. La primera subvenció, de 4,6 milions d’euros, serà per al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, per finançar les actuacions complementàries del Centre de Tractament de Residus de l’Alt Empordà, situat a Pedret i Marzà. L’import es destinarà a construir una deixalleria comarcal, així com diversos equipaments.

El CTR de Pedret i Marzà, inaugurat l’estiu de 2017, i construït també amb el finançament de 24 milions d’euros de l’ARC, tracta la fracció resta dels residus –la que no es recull de manera selectiva–i la fracció orgànica. D’aquesta manera, contribueix a reduir la quantitat de residus destinats a l’abocador i a millorar les condicions de la disposició. L’ARC invertirà 100.000 euros per realitzar diferents actuacions prèvies a l’escomesa del centre logístic de pretractament i transferència de residus municipals del Baix Empordà, a través d’una subvenció directa al Consell Comarcal. Entre les tasques previstes hi figura l’anàlisi d’alternatives d’emplaçament del centre, la redacció del projecte tècnic, la preparació de la documentació per a la tramitació ambiental i l’adequació urbanística.

Finalment, el Consell de Direcció de l’agència ha decidit finançar la clausura del dipòsit controlat del Consell Comarcal de la Cerdanya, situat a Bellver de Cerdanya. El pressupost màxim per a l’actuació és d’1,5 milions d’euros. Totes aquestes subvencions provenen del Fons de Gestió de Residus, que es nodreix del cànon sobre els residus municipals que van a dipòsit controlat o a incineradora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa