MonPlaneta
Després de mort, George el Solitari revela el secret de la longevitat de les tortugues gegants

L’espècie a què pertanyia George el Solitari, una tortuga gegant de les Galàpagos, va desaparèixer definitivament quan va morir l’any 2012, havent viscut més d’un segle. Tant ell com les altres tortugues gegants de l’arxipèlag, però, continuen donant pistes que expliquen la seva extraordinària longevitat. És el cas d’un estudi recent, publicat a la revista ‘Nature Ecology & Evolution’ i dut a terme per investigadors de les universitats de Yale (Estats Units) i Oviedo (Espanya), gràcies al Servei del Parc Nacional de les Galàpagos.

L’anàlisi de l’ADN de George el Solitari i de mostrs d’altres tortugues que, com ell, poden arribar a viure més d’un segle fins i tot en captivitat, van mostrar que tots ells contenen una sèrie de variants genètiques que es relacionen amb la reparació de l’ADN, la responsa immunològica i l’eliminació del càncer que no són presents en els vertebrats de vida més limitada, entre els quals hi ha els humans.

Així doncs, tot i la seva mort i l’extinció de la seva espècie, George el Solitari continua ensenyant-nos coses gràcies a la seqüenciació del seu ADN, que va revelar que hi havia variants genètiques que afectaven 6 dels 9 trets que es relacionen directament amb l’envelliment i la mort. Ara que s’han descobert, s’obren diverses línies de treball per continuar investigant en aquest camp.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa