Desmantellen una xarxa de pesca furtiva a Lleida

Els Mossos van arrestar un dels integrants perquè tenia una ordre de detenció dictada per un jutjat de Saragossa

Dos vehicles dels Agents Rurals amb el material intervingut a la xarxa de pesca furtiva a Lleida

Dos vehicles dels Agents Rurals amb el material intervingut a la xarxa de pesca furtiva a Lleida | ACN

Els Agents Rurals han desmantellat una xarxa de pesca furtiva de carpes que actuava en diferents indrets de les comarques de Lleida. El cos, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, vanidentificar sis persones i van comissar un total de 280 quilos de carpes i silurs, a més de diferents estris per pescar furtivament. Una d’aquestes persones va ser detinguda pels Mossos perquè tenia una ordre de detenció emesa per un jutjat de Saragossa. Aquest grup ja va ser sorprès el 9 febrer practicant la pesca furtiva a l’estany d’Ivars i Vila-Sana (Pla d’Urgell), un espai natural protegit i refugi de pesca. En aquella ocasió, els Agents Rurals van sorprendre cinc persones i a les quals va comissar una xarxa de 120 metres i una embarcació pneumàtica.

Les investigacions van portar els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra fins a l’espai que el grup utilitzava com a magatzem, fet que va permetre desarticular aquesta xarxa. Entre els diferents elements que utilitzaven per a la pràctica de la pesca furtiva, també s’ha intervingut una bàscula de grans dimensions i diferents safates amb captures preparades per vendre.

Silurs comissats pels Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra

Silurs comissats pels Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra | ACN

Els indicis recollits per ambdós cossos apunten que el grup estava professionalitzat i que estaria preparat per distribuir el peix capturat (carpes i silurs) a altres punts d’Europa per tal de comercialitzar-les. Els Mossos van detenir una de les persones identificades, atès que tenia vigent una ordre de cerca i detenció d’un jutjat de Saragossa. Ara, els Agents Rurals elaboraran atestat penal per presumptes delictes contra la salut pública i la protecció de la fauna.

Operació contra el tràfic de carpes

El maig de 2019 el Cos d’Agents Rurals conjuntament amb la policia espanyola ja van fer una intervenció a Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell) contra una xarxa internacional de tràfic de carpes i silurs. Aquella operació, coordinada per l’agència europea Eurojust, va comportar la detenció de set persones i el comís quatre tones de peix.

Nou comentari