MonPlaneta
Descobreixen un vaixell que es creia desaparegut al Triangle de les Bermudes fa 95 anys
  • CA
El Triangle de les Bermudes | Wikimedia Commons

El SS Cotopaxi, un vaixell de mercaderies que transportava carbó de Carolina del Sud (Estats Units) a L’Havana (Cuba), va desaparèixer sense deixar cap rastre després d’haver deixat el port el 29 de novembre de 1925. Per la ruta que havia de seguir, durant 95 anys s’ha pensat que havia estat una de les moltes víctimes del famós triangle de les Bermudes. Cap dels seus 32 tripulants va tornar mai a terra.

El cert, però, és que es va enfonsar a unes 35 milles nàutiques de les costes de Florides, segons afirma un equip de científics que ha anunciat el descobriment de les seves restes, que eren conegudes pels submarinistes de la zona però que mai no havien relacionat aquell vaixell enfonsat amb el Cotopaxi. Després d’anys en què alguns experts sospitaven que aquell naufragi podia ser el buc desaparegut, però, una expedició es va submergir a la zona i va mesurar les restes, que coincideixen amb els plànols disponibles del Cotopaxi en tots els aspectes, també en la distribució i el disseny del vaixell.

Com que el seu rumb l’hauria dut a travessar el Triangle de les Bermudes, una zona que va del sud de Florida a les Bermudes i Puerto Rico i que és coneguda per les desaparicions de vaixells, avions i persones que sovint han estat atribuïdes a les causes més diverses, de grans tempestes a fenòmens sobrenaturals i, fins i tot, a abduccions per part d’alienígenes. La realitat, però, és molt més clara -i potser avorrida- que tot això: una combinació de negligències, manca de manteniment i una tempesta tropical van ser les causes de l’enfonsament del Cotopaxi i la mort de tota la seva tripulació. Les seves escotilles, que estaven trencades, no van poder impedir l’entrada d’aigua i van ser la causa que la tempesta el fes enfonsar-se ràpidament.

La zona del Triangle de les Bermudes, a més, és ple de bancs de sorra, esculls de coralls i és una àrea on els huracans i les tempestes tropicals són força habituals. Això, combinat amb una profunditat relativament baixa, és la causa més probable de la majoria de desaparicions de naus, segons afirmen els científics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa