MonPlaneta
Descobreixen taurons amenaçats a la venda a peixateries i altres comerços al Regne Unit
Peix martell (Arxiu) | Wikimedia Commons

Algunes espècies amenaçades de peix martell i d’agullat són entre els taurons que han estat trobats sent venuts com a menjar al Regne Unit, segons informen científics de la Universitat d’Exeter, a Anglaterra. Tal i com expliquen a la revista ‘Scientific Reports’, els investigadors van analitzar mostres de peixos i taurons de peixateries i botigues de “fish and chips” i també aletes de tauró d’un majorista de menjar asiàtic. Gran part de les mostres obtingudes, tot i que es venien com a salmó de roca, anguila de roca o peix pinta, són espècies que a Europa estan considerades en perill i que estan qualificades com a vulnerables arreu del món i el comerç amb les quals està regulat.

Els investigadors reclament que l’etiquetatge dels productes es faci més estricte i, així, els consumidors puguin saber exactament què està comprant, ja que un descobriment com aquest al Regne Unit no és altra cosa que un exemple claríssim de com d’estesa està la venda d’espècies amenaçades, que fins i tot arriba a Europa. En aquests casos, de fet, tot i que la venda de peix espasa està permesa, el majorista ni tan sols sabia a quina espècie pertanyien les aletes que venia ni que, a més, venien aletes d’altres espècies protegides.

Agullat (Arxiu) | Wikimedia Commons

A la Unió Europea, la venda de l’agullat està prohibida pràcticament per complet, i tot i que els que ha estat detectat es pot haver obtingut d’indrets on les poblacions són més grans i, per tant, la seva pesca és menys perillosa, posa de manifest que vendre espècies de tauró amb noms genèrics que engloben diverses espècies pot ser perillós perquè ni tan sols els venedors saben amb què estan comerciant. Els consumidors, a més, no saben exactament què estan comprant. Això, és clar, també suposa un problema sanitari, ja els al·lèrgens i altres components potencialment perillosos com toxines, mercuri o microplàstics no estan controlats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa