MonPlaneta
Descobreixen una pintura de 44.000 anys a Indonèsia
  • CA

Una pintura, descoberta al mur d’una cova a Indonèsia, ha estat datada en 44.000 anys, i els experts creuen que podria ser la representació més antiga d’una escena que s’ha trobat mai. El dibuix, un grup de criatures mig humanes i mig animals caçen un búfals fent servir el que semblen llances i cordes.

Els responsables de la troballa, de la Universitat Griffith de Brisbane, a Austràlia, l’han presentat en un article publicat a la revista ‘Nature’ on expliquen que la primera vegada que van veure la pintura va fer fa dos anys, en una regió del país que és plena de coves, moltes de les quals no han estat explorades, i on se sabia que hi havien habitat humans des de temps molt remots.

Tot i que no és la més antiga, ja que aquest honor correspon a una que va ser trobada l’any passat a Sud-àfrica i que es calcula que té 73.000 anys, aquesta pintura és la més antiga que mira d’explicar una història. Amb uns cinc metres d’ample, representa no només un búfal sinó també alguns porcs senglars sent atacats per una partida de caça formada per éssers antropomòrfics però que tenen morros i cua d’animal.

Per conèixer-ne l’antiguitat, es van analitzar les marques de calcita que s’havien acumulat sobre la pintura i també la desintegració de l’urani en tori, arribant a la conclusió que la pintura té entre 40.900 i 43.900 anys, molt anteriors que les escenes més antigues conegudes fins ara, trobades a Europa i que tenen entre 14.000 i 21.000 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa