MonPlaneta
Descobreixen una nova manera de convertir la calor en energia útil
  • CA

Un equip internacional de científics ha descobert una nova manera de capturar la calor i convertir-la en electricitat. La troballa, tal com expliquen en un article a la revista ‘Science Advances’, podria permetre fer més energia aprofitant la calor que fins ara, una cosa que fins ara no es pensava que fos possible.

El descobriment es basa en unes petites partícules anomenades paramagnons, que no són imants però contenen una mica de flux magnètic. Els imants, quan s’escalfen, perden la seva força magnètica i es converteixen en paramagnètics i tenen un flux que crea un tipus d’energia termoelèctrica que, fins que va ser descoberta, no es podia utilitzar per acumular energia a temperatura ambient.

Fins ara es pensava que un material paramagnètic escalfat no servia per a res, però ara s’ha vist que es poden dissenyar semiconductors termoelèctrics que converteixen calor en electricitat amb molta més eficiència i produïnt molta més energia que fins ara fent servir el moviment dels electrons a l’interior dels imans.

Així, la captura de l’energia present en la calor de moltes coses que a dia d’avui es perd podria ser una opció de futur amb un valor gens menyspreable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa