Descobreixen un enorme monument megalític al costat de Stonehenge

Un anell de dos quilòmetres de diàmetre format per pous envolta l'antic assentament de Durrington Walls

Durrington Walls (vermell) amb el cercle de pous trobat al seu voltant (groc) i Stonehenge a dalt a l'esquerra

Durrington Walls (vermell) amb el cercle de pous trobat al seu voltant (groc) i Stonehenge a dalt a l’esquerra | Universitat de St. Andrews

Un equip d’arqueòlegs de diverses universitats britàniques ha anunciat el descobriment d’un anell de pous, excavats fa milers d’anys, a tres quilòmetres del monument megalític de Stonehenge, a Anglaterra. Els treballs de camp al voltant de l’antic assentament de Durrington Walls han revelat l’existència d’un cercle de dos quilòmetres de diàmetre format per com a mínim una vintena de grans pous de més de 10m de diàmetre i 5m de profunditat. Es calcula que van ser excavats durant el Neolític, fa més de 4.500 anys.

Aquest descobriment permetrà conèixer millor els antics pobladors de la zona i, alhora, mostra que la seva societat era molt més complexa del que es pensava fins ara, tant en la seva organització i creences com en les seves pràctiques de construcció, que demostren un enorme coneixement dels materials. Els pous, a més, són plens de sediments que contenen un arxiu molt ric d’informació sobre l’entorn i que permetrà entendre com ha evolucionat el paisatge de Stonehenge durant els darrers 4.000 anys.

Nou comentari