MonPlaneta
Descobreixen dues tombes gregues de fa 3.500 anys plenes de tresors
  • CA

Un equip d’arqueòlegs del Departament de Clàssiques de la Universitat de Cincinatti, als Estats Units, ha anunciat la troballa de dues tombes gregues de l’Edat de Bronze plenes de tresors com ara ornaments d’or amb joies encastades. Els dos sepulcres, de 3.500 anys d’antiguitat, van ser trobats al sud-oest de Grècia i ofereixen una nova finestra a com era la vida a finals de l’època minoica de l’Antiga Grega.

Les excavacions han durat divuit mesos i, entre els objectes trobats, hi ha un anell d’or amb dos braus gravats i un penjoll, també d’or, amb una imatge de la deessa egípcia Hator. Pel que es va trobar al terra de les tombes, les parets també havien estat cobertes d’or, cosa que mostra la riquesa dels seus propietaris. Per als responsables de l’excavació, aquesta troballa és la més important que s’ha fet durant els darrers cinquanta anys pel que fa a l’Edat de Bronze, especialment a Grècia.

Altres detalls, com la presència d’ambre i ametistes del Bàltic i Egipte confirmen que l’indret del jaciment, Pilos, pàtria del llegendari Nèstor de la ‘Ilíada’ i l”Odissea’ d’Homer, era un punt de comerç important durant l’Edat de Bronze. Les dues tombes, de fet, no són gaire lluny de l’anomenat Palau de Néstor, descobert el 1939. Si aquests tresors han quedat ocults i fora de l’abast dels saquejadors de tombes és, segons el Ministeri de Cultura i Esports grec, perquè les 40.000 pedres que hi havia al damunt, restes de les cúpules que les havien cobert, van impedir que s’hi pogués accedir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa