MonPlaneta
Descobreixen un dinosaure de la mida d’un colibrí que duia 99 milions d’anys en ambre
  • CA

Fa gairebé cent milions d’anys, durant l’era de domini dels dinosaures, aquests animals no eren només els grans rèptils en què pensem habitualment sinó que n’hi havia de força més petits. El que no se sabia fins ara, però, és que n’hi havia de realment minúsculs, fins i tot de la mida d’un colibrí.

Al darrer número de la revista ‘Nature’, la investigadora Jingmai O’Connor, de l’Institu de Paleontologia de Beijing, ha anunciat el descobriment d’una nova espècie molt petita, amb un crani de només set mil·límetres i unes dents minúscules i esmolades que feia servir per caçar. El dinosaure, a més, batejat com a ‘Oculoentavis khaungraae’, té una altra característica sorprenent: s’ha trobat conservat en ambre, com els mosquits que apareixen a la pel·lícula ‘Jurassic Park’. Això ha permès que fins i tot els seus teixits tous arribessin fins a nosaltres tal com eren en el moment de la seva mort.

El tros d’ambre on es trobava l’exemplar va ser descobert al nord de Myanmar, al sud-est asiàtic. L’animal només media uns tres centímetres de llarg i pesava menys de tres grams. Les anàlisis mitjançant TACs han mostrat, també, que tenia unes deixanta dents petitíssimes i molt esmolades que indiquen que era un depredador que s’alimentava, probablement, d’insectes que s’han trobat en trossos d’ambre de la mateixa època.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa