MonPlaneta
Descobreixen una cria híbrida d’ase i zebra a Kenya
  • CA
La zebra i la seva cria híbrida | Sheldrick Wildlife Trust

Al Parc Nacional de Chyulu Hills, a Kenia, una organització dedicada al rescat i la recuperació d’animals va descobrir, fa poc, una zebra amb una cria molt especial. Tot i que tenia algunes franges, no eren tan fosques com les habituals en l’espècie de la seva mare i, a més, tampoc no cobrien tot el seu cos. En observar-la amb atenció, es van adonar que la cria, en realitat, no era una zebra sinó un zebroide, concretament un híbrid entre zebra i ase.

Segons afirma el Shedrick Wildlife Trust en un comunicat, la mare zebra s’havia separat del seu ramat i va acabar sortint del Parc Nacional de Tsavo East, al mateix país, i va acabar vivint entre el bestiar d’un ramader proper. En descobrir-la, l’organització la va traslladar al Parc Nacional de Chyulu Hills sense saber que estava embarassada. Com que els embarassos de les zebres duren dotze mesos, no s’havien adonat que estava en estat d’algun dels ases amb qui es va creuar durant la seva estada amb el bestiar amb qui vivia.

La zebra i la seva cria | Sheldrick Wildlife Trust

L’animal té el cos fort del seu pare i les cames amb franges de la seva mare, una criatura sorprenent. Com passa amb les mules, però, molt més conegudes perquè són un híbrid entre ase i euga, aquest animal és estèril. En qualsevol cas, mare i fill continuen vivint al parc, un hàbitat amb molt pocs depredadors i amb menjar i aigua en abundància.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa