MonPlaneta
Descobertes a Egipte dotzenes d’animals momificats

El ministeri d’Antiguitats d’Egipte ha anunciat la descoberta, única fins ara, de dotzenes d’animals sagrats momificats de fa més de 4.000 anys. Entre les espècies, trobades a la tomba d’un sacerdot reial de la Cinquena Dinastia, hi ha gats, cocodrils, cobres i fins i tot dos cadells de lleó, en una excavació que ha permès trobar tants objectes que segons Khaled El-Enany, el ministre d’Antiguitats del país, podria omplir tot un museu sencer. Entre els tresors hi ha 25 capses de fusta decorades amb jeroglífics i amb gats momificats al seu interior i 75 capses amb estàtues de gats de fusta i de bronze.

En examinar les mòmies del que semblaven cinc gats grans, les tomograxies axials computeritzades que se’ls van practicar van mostrar que, en realitat, eren cadells de lleó, una troballa molt menys habitual que els gats, que són força comuns a les tombes egípcies. També es va trobar un gran escarabat de pedra, dos escarabats petits de fusta i gres, escarabats i cobres momificades i tres estàtues de cocodrils que contenien mòmies de petits cocodrils.

A més de les mòmies, també es van desenterrar dotzenes d’estatues de divinitats egípcies com Osiris. La tomba es troba a la necròpoli de Saqqara, al sud d’El Caire i prop del complex de piràmides de Giza.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa