MonPlaneta
Descobertes a Rússia les restes d’un general de Napoleó
  • CA

L’historiador francès i antic soldat Pierre Malinowski afirma haver identificat les restes mortals de Charles-Etienne Gudin de la Sablionnière, un aristòcrata que va arribar a general dels exèrcits napoleònics i que, segons els registres històrics, va morir a Smolensk (Rússia) el 1812, durant la invasió francesa del país.

Va ser justament en aquesta ciutat, a uns 400 quilòmetres de Moscou, on el juliol passat un equip d’arqueòlegs va trobar un esquelet amb una sola cama que Malinowski va pensar que podia correspondre al de Gudin, a qui es va amputar una cama després de ser ferit a la batalla de Valutino i que va morir al cap de tres dies després de patir gangrena.

Després de trobar les restes, Malinowski es va endur part del fèmur i algunes dents de l’esquelet a Marsella, on va poder comparar l’ADN de l’esquelet amb el de les restes de la mare, el fill i el germà del Gudin, que també va ser general a les ordres de Napoleó. Les anàlisis van donar una coincidència del 100%, assegurant que el cadàver corresponia, efectivament, a Charles-Etienne Gudin.

En el moment de la seva mort, el seu cor va ser traslladat a França i enterrat a una capella del cementiri de Père Lachaise, a París. Ara, Malinowski espera que la resta del cadàver sigui inhumat a la cripta dels Invàlids, a la mateixa capital francesa, on també hi ha enterrats el mateix emperador Napoleó i també alguns membres de la seva família i exèrcit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa