MonPlaneta
Descobertes a Mèxic les restes d’un enorme palau maia de més de mil anys d’antiguitat
El jaciment de Kuluba, a Mèxic
El jaciment de Kuluba, a Mèxic | Wikimedia Commons

!--akiadsense-->

Un equip d’arqueòlegs mexicans ha descobert les restes d’un palau maia de grans dimensions de fa més de mil anys. La troballa ha estat feta a la zona de Kuluba, a l’estat del Yucatán, una zona on ja s’havien trobat altres restes d’aquesta civilització precolombina. El palau en qüestió és un edifici d’uns 6 metres d’alt, 55 de llarg i 15 d’ample, segons les autoritats arqueològiques mexicanes, i és en una zona on el públic encara no pot accedir, ja que s’espera completar les excavacions.

Segons els experts, per la seva antiguitat, el palau va ser ocupat per funcionaris, governants i sacerdots durant dues eres de la civilització maia. A més, sembla que al jaciment encara hi podria haver estructures més grans. Les primeres investigacions mostren que l’estil arquitectònic i el tractament de la ceràmica i de les tècniques dels murals del palau són semblants a les de Chichen Itza, un altre jaciment maia al mateix Yucatán que es va fundar aproximadament al segle V i que va ser declarat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

A Kuluba, per la seva banda, anteriorment ja s’havien trobat altres edificis maies, com ara un temple i altres construccions de pedra, testimonis d’una civilització que va ocupar Amèrica Central i parts del Mèxic actual entre el 2.000 abans de Crist i l’arribada dels conqueridors castellans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa