MonPlaneta
Descobertes a Mèxic les restes d’un enorme palau maia de més de mil anys d’antiguitat

Un equip d’arqueòlegs mexicans ha descobert les restes d’un palau maia de grans dimensions de fa més de mil anys. La troballa ha estat feta a la zona de Kuluba, a l’estat del Yucatán, una zona on ja s’havien trobat altres restes d’aquesta civilització precolombina. El palau en qüestió és un edifici d’uns 6 metres d’alt, 55 de llarg i 15 d’ample, segons les autoritats arqueològiques mexicanes, i és en una zona on el públic encara no pot accedir, ja que s’espera completar les excavacions.

Segons els experts, per la seva antiguitat, el palau va ser ocupat per funcionaris, governants i sacerdots durant dues eres de la civilització maia. A més, sembla que al jaciment encara hi podria haver estructures més grans. Les primeres investigacions mostren que l’estil arquitectònic i el tractament de la ceràmica i de les tècniques dels murals del palau són semblants a les de Chichen Itza, un altre jaciment maia al mateix Yucatán que es va fundar aproximadament al segle V i que va ser declarat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

A Kuluba, per la seva banda, anteriorment ja s’havien trobat altres edificis maies, com ara un temple i altres construccions de pedra, testimonis d’una civilització que va ocupar Amèrica Central i parts del Mèxic actual entre el 2.000 abans de Crist i l’arribada dels conqueridors castellans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa