MonPlaneta
Descoberta una nova espècie de dinosaure depredador amb dents com les dels taurons
  • CA
El jaciment on s’han trobat les restes del nou dinosaure | PLOS ONE

Una nova espècie de dinosaure depredador, amb unes dents molt semblants a les dels taurons, ha estat descoberta a Tailàndia. L’anunci l’ha fet un equip d’investigadors de la Universitat Nakhon Ratchasima Rajabhat, del mateix país, i de la Universitat de la Prefectura de Fukui, al Japó, a través d’un article a la revista PLOS ONE. Es calcula que l’animal, que ha estat batejat amb el nom de Siamraptor suwati, va viure fa aproximadament 115 milions d’anys i que, gràcies a la seva dentadura i a una llargada que podia superar els vuit metres, era un dels principals depredadors del seu hàbitat si no el més important de tots.

Els científics han identificat les restes de fins a quatre exemplars diferents de l’espècie, incloent fragments més o menys complets que han permès conèixer com era el crani, la columna, les extremitats, els malucs i les dents d’aquest dinosaure. Gràcies a tot plegat, els investigadors, que formen part del Projecte Dinosaure, en què col·laboren Tailàndia i el Japó, han pogut conèixer alguns detalls del desenvolupament dels carcarodontosaures, un grup que té en el Siamraptor suwati un exemple evolutiu força primerenc. El membre més conegut d’aquest grup és el que li va donar nom, el carcarodontosaure que, amb un nom que vol dir precisament “llangardaix amb dents de tauró”, va viure a l’actual nord d’Àfrica fa uns 95 milions d’anys i era gairebé el doble de gran que el siamraptor.

Reproducció del perfil aproximat del dinosaure a partir de les restes trobades | PLOS ONE

Tenint en compte que, fins ara, tots els fòssils d’animals d’aquest grup havien estat trobats a Europa i al continent africà, la descoberta d’un nou membre a un lloc tan allunyat com Tailàndia resulta molt intrigant, ja que tant la distància que els separa com l’antiguitat del siamraptor fa que, potencialment, se’n puguin aprendre moltes coses sobre com va ser l’evolució d’aquests animals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa