MonPlaneta
Descoberta una espècie de cuc amb tres sexes i que transporta les seves cries com un cangur
  • CA
El llac Mono, a Califòrnia | Needpix

Un equip de científics de Caltech, a Califòrnia (Estats Units) ha anunciat el descobriment d’una nova espècie de cuc que aconsegueix sobreviure a les condicions extremes del llac Mono, al mateix estat nord-americà. L’animal, que de moment és conegut com Auanema sp., té algunes característiques que el fan encara més excepcional, com el fet de tenir tres sexes diferents, poder sobreviure a una dosi d’arsènic 500 cops superior a la que mataria un humà o l’hàbit de transportar les cries al seu interior, talment com si fos un cangur.

Les espècies de nematodes descobertes pels científics | Caltech

El llac Mono, situat a les serres orientals de Califòrnia, és tres vegades més salat que un oceà i té un pH de 10, aproximadament el que té el sabó. Fins ara, es pensava que només hi vivien dues espècies animals: un petit crustaci conegut com a artèmia i les mosques bussejadores. Les darreres investigacions, però, els resultats de les quals han estat publicats a la revista ‘Current Biology’, n’ha decobert vuit més, totes elles pertanyents a la classe de cucs microscòpics coneguts com a nematodes i que és considerada el tipus d’animal més abundant del planeta.

Exemplar de nematode | Departament d’Agricultura dels Estats Units

Comparant l’Auanema amb espècies del seu mateix gens, van observar que totes compartien l’alta resistència a l’arsènic, hi visquessin exposades o no. A més, i a diferència de molts altres extremòfils, s’ha comprovat que aquesta nova espècie pot sobreviure i prosperar en condicions de laboratori normals. Això podria indicar que els nematodes tenen una presiposició genètica a la resiliència i la flexibilitat i, per tant, a adaptar-se tant a situacions complicades com a entorns benignes. Els investigadors volen seqüenciar el genoma de l’Auanema sp. per veure si el seu èxit es deu a factors bioquímics o genètics concrets, per exemple la seva resistència a l’arsènic, ja que beure aigua contaminada amb arsènic és un gran problema de salut pública global.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa