MonPlaneta
Descoberta per primer cop una proteïna a l’interior d’un meteorit
  • CA

Un equip de científics ha anunciat, per primera vegada, el descobriment d’una proteïna completa a l’interior d’un meteorit. En un article que, de moment, ha estat compartit a ArXiv a l’espera de revisió acadèmica i publicació en revistes científiques, tres investigadors, que treballen a la Universitat de Harvard (Estats Units) i a dues empreses biotecnològiques també nord-americanes, es descriu com les anàlisis fetes a una d’aquestes roques arribades de l’espai, batejada Acfer 086 han revelat la presència d’un dels elements fonamentals dels organismes vius. Per la seva composició química, a més, diferent de les de les proteïnes de la Terra, els científics conclouen que el seu origen és clarament extraterrestre.

Fins ara, els elements que formen aquestes molècules orgàniques -els aminoàcids- sí que havien estat trobats a l’espai, però mai en una forma composta prou gran ni complexa com per ser considerada una proteïna de ple dret. Les proteïnes són una font d’energia molt important i que és present a elements crucials de les cèl·lules vives que coneixem.

Així, la troballa d’una proteïna en un meteorit és un argument més a favor de la hipòtesi que afirma que els impactes de roques provinents de l’espai podria haver tingut un paper fonamental en el desenvolupament de la vida al nostre planeta, ja que podrien haver estat el vehicle a través dels quals alguns dels elements necessaris per a l’aparició dels primers organismes vius haguessin arribat fins aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa