MonPlaneta
Descoberta al Canadà una nova espècie de tiranosaure
  • CA
La nova espècie de tiranosaure trobada a Alberta | Julius Scotonyi / Royal Tyrrell Museum

Les restes fòssils d’un parent desconegut fins ara del Tiranosaure Rex, amb dents serrades i una cara temible que ha fet que els científics el bategessim com “el segador de la mort” ha estat descobert a la regió d’Alberta, al Canadà. Amb una antiguitat de poc menys de 80 milions d’anys, el Thanatotheristes degrootorum és el tiranosaure més antic que s’ha descobert mai fins ara a la zona més septentrional d’Amèrica del Nord i el primer a ser descobert al Canadà en mig segle.

Amb una alçada de gairebé dos metres i mig al nivell dels malucs i una llargada aproximada de vuit metres, el Thanatorheristes degrootorum va viure durant el període Cretaci, el darrer abans de l’extinció dels dinousaures, que va durar entre fa 145 i fa 65 milions d’anys i tenia la boca plena de dents de més de set centímetres de llargada. Pel que fa al seu pes, els científics no han pogut determinar-lo perquè les restes trobades, dos cranis parcials, no permeten fer-ne els càlculs, però sí que han permès identificar-lo com una nova espècie perquè, a més de trets comuns en altres tiranosaures, com els bonys al crani, en té un que el distingeix de la resta, unes franges verticals que van dels ulls fins a la part superior del morro.

La segona part del seu nom, degrootorum, és per John i Sandra De Groot, la parella que va descobrir les primeres restes l’any 2010. A la mateixa zona, els paleontòlegs que s’hi van desplaçar també van trobar restes de xenoceratops i paquicèfalosaures, herbívors que probablement formaven part de la seva dieta habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa