MonPlaneta
Descobert el ‘tauró lluminós gegant’ a Nova Zelanda
  • CA

Els científics que estudien taurons a les costes de Nova Zelanda han trobat tres espècies d’aigües profundes lluminoses, entre les quals es troba el tauró negret xato que arriba a fer 180 cm. Aquesta grandària li ha valgut ser batejat pels investigadors com el “tauró lluminós gegant”, segons recull un article de The Guardian.

La bioluminescència consisteix en la producció de llum visible a través d’una reacció química dels organismes vius. Es tracta d’un fenomen generalitzat a la vida marina, però aquesta és la primera vegada que es pot documentar i analitzar en un tauró negret xato, un tauró Etmopterus lucifer i al tauró Etmopterus granulosus.

Tots tres exemplars van ser recollits durant el gener del 2020 gràcies a una enquesta de peixos de Chatham Rise. Els investigadors internacionals que han participat en l’anàlisi d’aquests espècimens han assegurat que aquest descobriment té repercussions en la nostra compressió de la vida a les profunditats marines, un dels ecosistemes més desconeguts.

Els experts suggereixen que el ventre brillant d’aquests taurons els pot servir per camuflar-se d’amenaces i fins i tot per buscar menjar. “Tenint en compte la immensitat del mar profund i l’aparició d’organismes lluminosos en aquesta zona, ara és cada vegada més evident que produir llum a la profunditat ha de tenir un paper important en l’estructuració de l’ecosistema més gran del nostre planeta“, han escrit els investigadors en l’article acadèmic publicat a la revista Frontiers in Marine Science.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa