MonPlaneta
Descobert un exoplaneta que podria ser habitable a només 31 anys-llum de nosaltres

Un equip internacional d’astrònoms ha anunciat el descobriment del planeta potencialment habitable més proper a la Terra que s’ha trobat mai fora del nostre Sistema Solar.

Aquest exoplaneta, una ‘súper Terra’ que ha estat batejada com a GJ 357 d és a només 31 anys-llum de nosaltres, té una massa aproximadament sis cops superior a la del nostre planeta i orbita la seva estrella dins la zona habitable, cosa que podria permetre l’existència d’aigua en forma líquida i d’una atmosfera que permetés l’existència o el manteniment de la vida.

Els científics, que han publicat la seva descoberta a la revista ‘Astronomy & Astrophysics’, han fet el descobriment gràcies a les anàlisis de les dades proporcionades pel satèl·lit TESS de la NASA i altres telescopis terrestres.

A més d’aquest planeta, l’estrella GJ 357 és orbitat per dos planetes més, GJ 357 b i GJ 357 c. El primer ja era conegut des de fa uns mesos i el segon ha estat descobert juntament amb la ‘súper Terra’. Tots dos, però, és difícil que siguin habitables perquè les temperatures a la seva superfície es creu que són de més de 100ºC.

Pel que fa a GJ 357 d, no se’n sap gaire cosa a banda de la seva massa, que és potencialment habitable i que orbita la seva estrella aproximadament cada 56 dies i a una distància d’una cinquena part de la que separa la Terra i el Sol.

Per la distància relativament petita que ens separa d’ell, però, els científics confien que el desplegament de dos nous telescopis -el telescopi espacial James Webb de la NASA i el Telescopi Extremadament Gran del desert d’Atacama, a Xile- podrien ajudar a descobrir-ne moltíssimes coses més, com la seva composició química, senyals de la presència d’aigua i oxigen, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa